Samen innoveren in de praktijk

Gepubliceerd op 14 juli 2019 om 13:15

‘Papa, ik doe niet meer mee met het gezinsoverleg’ was de reactie van onze zoon Daan (toen 11 jaar) toen ik voor de derde keer op een zondagochtend in 2015 de weekstart wilde doen.

‘Waarom niet? WIJ zijn een team en kunnen SAMEN het nog veel leuker hebben en meer bereiken als WIJ echt SAMENWERKEN. Het gezinsoverleg is daarvoor de basis, probeerde ik hem uit te leggen.

‘Ik doe niet meer mee! Ik hoor alleen maar wat ik fout doe’

BOEM!!! Ik voelde een brok in mijn keel en tranen in mijn ogen. Had ik dan liggen slapen bij mijn scrummaster, product owner en agile (project)managementtrainingen? Had ik er dan echt helemaal niets van begrepen? Ik keek nog even terug op blz. 1 van de introductie “De kracht van WIJ” en schrok. Ik had alinea twee helemaal over het hoofd gezien met mijn drive en focus op snel resultaat: 

“Je werkt SAMEN om een GEZAMENLIJK-doel te organiseren, hiervoor is TEAMWORK nodig. In de Agile filosofie weten MEDEWERKERS het beste hoe iets tot resultaat kan leiden en hoe je continue verbeteringen aanbrengt” 

Als het mij in de “Janssen BV” met twee directeuren en twee medewerkers al niet lukte om samen te innoveren, hoe moest dat dan op mijn werk?

Ik bladerde nog even door “de 5 frustraties van teamwork” van Patrick Lencioni en mijn oog viel op de aanvulling van docente Mertine Middelkoop: ‘Het start niet met stap 1 VERTROUWEN, het start met stap 0: een COLLECTIEVE AMBITIE!’ Dat is blijkbaar iets wat je niet vanuit de directie kunt bedenken en opleggen.

 

SAMEN een collectieve ambitie ontwikkelen start met overleg en echt luisteren naar elkaar. Oprecht proberen te begrijpen wat voor ieder individu van waarde is om samen resultaat te bereiken. Dat kan alleen op basis van gelijkwaardigheid en daar ging het mis; papa had bepaald wat het team moest doen.

Toen werd het mij pas duidelijk hoe uitdagend het is voor bedrijven om Agile samenwerken te ‘implementeren’. De gezagsverhouding tussen management en medewerkers lijkt een natuurlijke kloof net zoals tussen ouders en de kinderen. Je pubers hebben immers hulp en ondersteuning nodig en regels en afspraken komen echt niet spontaan. Samenwerken gaat niet vanzelf, praten MET i.p.v. OVER je personeel kan helpen. Je zult er SAMEN mee aan de slag moeten en één ding is zeker, het start elke dag weer opnieuw; het is nooit af!

Na vallen en opstaan is het ons gelukt om SAMEN een gezinsmissie op te stellen. Ons gezinsoverleg gaat, nu de jongens ook inbreng hebben, ook over andere zaken. We hebben al veel gezamenlijke wensen vervuld; Berlijn, ijscoupes eten, trampolineparken, all-inclusive vakanties, tijd voor een potje voetbal, …

Tja, samen innoveren kost wat maar je krijgt er ook allemaal een beter leven voor terug. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.