Over &vooruitnu

&vooruitnu is een initiatief van Johan Janssen. Ik ben 53 jaar en woon samen met mijn gezin in het prachtige Nederweert (Midden-Limburg). Ik ben een toekomstgerichte, positief denkende enthousiasteling die anderen wil inspireren en motiveren om samen vooruit te gaan.

 

Ik wil vitaal leven en werken om ook mijn kinderen te laten zien dat het leven niet alleen draait om oneindige welvaartsgroei, competitie en geld verdienen. Jarenlang zat ik vast in het oude systeem; een gouden kooi met een dik salaris en vette leasebak waarbij ik steeds verder weg van mijn woonplaats moest werken en 4-5 uur per dag in de auto zat. Ook op kantoor was het veel zittend vergaderen en door alle stress en targets kwam ik nauwelijks toe aan voldoende beweging en ontspanning met o.a. een hernia operatie als gevolg. De beperkte tijd die overbleef voor mijn gezin, familie en vrienden dacht ik te kunnen compenseren met meer spullen, een groter huis en vaker, verder en luxer op vakantie gaan. Totdat het echt niet goed meer voelde. Ik kon het mijn kinderen en vrouw niet meer uitleggen waar ik mee bezig was en voelde de noodzaak voor een persoonlijke transitie. De media maakte mij duidelijk dat ik geen uitzondering was; 1 op de 7 werkende nederlanders heeft last van een burn-out of burn-out achtige verschijnselen en meer dan 80% is niet echt betrokken bij de zaak. Meer dan 20% heeft het gevoel dat hij een bullshit job heeft; iets doet wat er niet toe doet of zelfs negatieve impact geeft op de mens, de maatschappij en/of het milieu. Gelukkig kwam er voor mij in 2019 een natuurlijk moment om uit dit systeem te kunnen stappen, ik kon gebruikmaken van een vertrekregeling, een sprong in het diepe waardoor ik mezelf opnieuw kon gaan uitvinden. 

 

Ik ben tot de conclusie gekomen dat we allemaal op aarde zijn om onze natuurlijke talenten te ontdekken en te ontwikkelen zodat we hiermee anderen kunnen helpen en als gemeenschap samen kunnen groeien. Ik heb een enorm vooruitgangsgeloof en ben als multipotentialist op aarde om duurzame vernieuwingen vlot te trekken en om die samen met anderen in de dagelijkse praktijk te brengen.