Over &vooruitnu

&vooruitnu is een initiatief van Johan Janssen. Ik ben 53 jaar en woon samen met mijn gezin in het prachtige Nederweert (Midden-Limburg). Ik ben een toekomstgerichte, positief denkende enthousiasteling die anderen wil inspireren en motiveren om samen vooruit te gaan.

 

Ik wil vitaal leven en werken om ook mijn kinderen te laten zien dat het leven niet alleen draait om oneindige welvaartsgroei, competitie en geld verdienen. Jarenlang zat ik vast in het oude systeem; een gouden kooi met een dik salaris en vette leasebak waarbij ik steeds verder weg van mijn woonplaats moest werken en 4-5 uur per dag in de auto zat. Ook op kantoor was het veel zittend vergaderen en door alle stress en targets kwam ik nauwelijks toe aan voldoende beweging en ontspanning met o.a. een hernia operatie als gevolg. De beperkte tijd die overbleef voor mijn gezin, familie en vrienden dacht ik te kunnen compenseren met meer spullen, een groter huis en vaker, verder en luxer op vakantie gaan. Totdat het echt niet goed meer voelde. Ik kon het mijn kinderen en vrouw niet meer uitleggen waar ik mee bezig was en voelde de noodzaak voor een persoonlijke transitie. De media maakte mij duidelijk dat ik geen uitzondering was; 1 op de 7 werkende nederlanders heeft last van een burn-out of burn-out achtige verschijnselen en meer dan 80% is niet echt betrokken bij de zaak. Meer dan 20% heeft het gevoel dat hij een bullshit job heeft; iets doet wat er niet toe doet of zelfs negatieve impact geeft op de mens, de maatschappij en/of het milieu. Gelukkig kwam er voor mij in 2019 een natuurlijk moment om uit dit systeem te kunnen stappen, ik kon gebruikmaken van een vertrekregeling, een sprong in het diepe waardoor ik mezelf opnieuw kon gaan uitvinden. 

 

Ik ben tot de conclusie gekomen dat we allemaal op aarde zijn om onze natuurlijke talenten te ontdekken en te ontwikkelen zodat we hiermee anderen kunnen helpen en als gemeenschap samen kunnen groeien. Ik heb een enorm vooruitgangsgeloof en ben op aarde om duurzame vernieuwingen vlot te trekken en om die samen met anderen in de dagelijkse praktijk te brengen. 

Vanuit de drijfveren-analyse zijn dit mijn kwaliteiten en voorkeursrollen:

De strateeg - Ik zet de lijn uit naar succes!

De strateeg leegt alle ideeënbussen in de omgeving. Want goede ideeën helpen dit type om de lijn naar succes uit te zetten. Daartoe komt de strateeg trouwens ook zélf met slimme ideeën. Het gaat hier om een resultaatgerichte denker die zich concentreert op hoofdlijnen en langetermijndoelen. De strateeg gaat daarbij analytisch te werk, wil begrijpen en innoveren en denkt graag buiten de gebaande paden. Dan is het extra mooi als zo’n pad tot een duidelijk doel leidt. Dan voelt de strateeg namelijk de vrijheid die nodig is om plannen ongestoord te kunnen ontvouwen. 

De denker - Ik begrijp het!

De denker houdt ervan om zaken in een langetermijncontext te begrijpen en te doorgronden. Daartoe beschikt dit type over een onafhankelijke, creatieve geest. Sommigen zien de denker als een geniale gek, anderen als een gek genie. Tegelijkertijd is de denker in staat om door te dringen tot de kern van zaken. Om vervolgens met ’te gekke’ oplossingen te komen voor vaak complexe vraagstukken. Voorwaarde daarbij is wel dat dit in alle vrijheid gebeurt. Dit type kenmerkt zich ook door het besef dat alles op aarde met elkaar is verbonden en onderling invloed uitoefent. De denker kan goed relativeren en vertrouwt op zijn intuïtie.

De visionair - Ik ga voor zinvolle doelen!

De visionair gaat voor zinvolle langetermijndoelen. Wat daarbij handig is voor een visionair: hij heeft haviksogen om te onderscheiden wat echt van belang is om een duurzame bijdrage te kunnen leveren aan de wereld. De visionair heeft nog meer gemeen met een havik. Op intuïtie rondzwevend boven eigen plannen kan dit type – even intuïtief – ineens een duikvlucht maken. Dat is het geval als doelstellingen concreet zijn geworden. Waarna de visionair zich vol overgave stort op de resultaatgerichte uitvoering van die doelstellingen.

 

Vanuit de MyTalentBuilder zijn dit mijn talenten: