Over &vooruitnu

Mijn naam is Johan Janssen, de enthousiaste drijvende kracht achter &vooruitnu. Ik ben 52 jaar en woon samen met mijn gezin in het prachtige Nederweert (Midden-Limburg). Ik ben van nature gefascineerd door het waarom achter gedrag, hoe dingen werken en hoe je ze kunt verbeteren. Ik heb veel kennis en ervaring opgedaan over vernieuwen en innoveren gedurende mijn 28-jarige carrière als business innovatie consultant.

 

Ik ben zelfstandig ondernemer geworden om zelf duurzaam te kunnen leven en werken en om mijn kinderen te laten zien dat het leven niet alleen draait om oneindige welvaartsgroei, competitie en geld verdienen. Jarenlang zat ik vast in het oude systeem; een gouden kooi met een dik salaris en vette leasebak waarbij ik steeds verder weg van mijn woonplaats moest werken en 4-5 uur per dag in de auto zat. Ook op kantoor was het veel zittend vergaderen en door alle stress en targets kwam ik nauwelijks toe aan voldoende beweging en ontspanning met o.a. een hernia operatie als gevolg. De beperkte tijd die overbleef voor mijn gezin, familie en vrienden dacht ik te kunnen compenseren met meer spullen, een groter huis en vaker, verder en luxer op vakantie gaan. Totdat het echt niet goed meer voelde. Ik kon het mijn kinderen en vrouw niet meer uitleggen waar ik mee bezig was en voelde de noodzaak voor een persoonlijke transitie. De media maakte mij duidelijk dat ik geen uitzondering was; 1 op de 7 werkende nederlanders heeft last van een burn-out of burn-out achtige verschijnselen en meer dan 80% is niet echt betrokken bij de zaak. Meer dan 20% heeft het gevoel dat hij een bullshit job heeft; iets doet wat er niet toe doet of zelfs negatieve impact geeft op de mens, de maatschappij en/of het milieu. Gelukkig kwam er voor mij in 2019 een natuurlijk moment om uit dit systeem te kunnen stappen, ik kon gebruikmaken van een vertrekregeling, een sprong in het diepe waardoor ik mezelf opnieuw kon gaan uitvinden. 

 

Ik ben tot de conclusie gekomen dat we allemaal op aarde zijn om onze natuurlijke talenten te ontdekken en te ontwikkelen zodat we hiermee anderen kunnen helpen en als gemeenschap samen kunnen groeien. Ik heb een enorm vooruitgangsgeloof en ben als multipotentialist op aarde om duurzame vernieuwingen vlot te trekken en om die samen met anderen in de dagelijkse praktijk te brengen. Als geld verdienen geen rol speelt is het eigenlijk heel simpel, ik zie al veel mooie initiatieven waarbij iedereen vanuit zijn natuurlijk talent een bijdrage levert aan de gemeenschap en samen plezier beleeft of rouwt.

 

Ik ben ervan overtuigd dat dit ook de insteek kan zijn bij duurzaam ondernemen en wil mijn innovatie kennis en ervaring graag inzetten om duurzame samenwerking in mijn regio in de praktijk te brengen. Ik heb van nature een enorme ‘drang naar voren’ en breng energie, drive en moed in om obstakels te overwinnen en een brug te slaan tussen visie en praktijk. Vanzelfsprekend is digitale transformatie een voorwaarde voor innovatie, maar het wordt pas een succes als de techniek in dienst staat van (groepen) mensen. Dit vraagt om samenwerken en innoveren; een proces waarbij ik graag de kartrekker wil zijn.

Diensten

Wat heeft &vooruitnu u te bieden?

 

Veel creativiteit, enthousiasme en inleving in uw omgeving om te komen tot een analyse van potentiële verbeteringen en drive om samen de best passende oplossingen te ontwikkelen en te implementeren!

 

We gaan samen het gesprek aan waardoor snel helder is wat de strategie en mogelijkheden zijn voor uw onderneming op het gebied van innovatie en duurzaam ondernemen. 

 

Voor u als opdrachtgever beschik ik over een ruim pakket aan ervaring en expertise. Deze kwaliteiten verbind ik aan mijn passie voor innovatie en duurzaam ondernemen. Omdat ik in hart en nieren een ontdekker, verbinder en innovatie versneller ben, bundel ik krachten binnen mijn netwerk, open ik deuren, creëer ik nieuwe kansen en denk ik met een onbegrensde creativiteit, altijd in mogelijkheden. We gaan een unieke samenwerking tegemoet waarbij groot denken en klein doen centraal staan.